Meny

Nyheter

Viser fra 1 til 15 av totalt 77 artikler
 • Møt oss på Arendalsuka: «Selskapsreisen» – Fra gründer til global vinner

  Sammen med Oslo Børs inviterer vi til en spennende samtale om gründerskap, finans og det grønne skiftet 18. august kl 12. Hva skal til for at flere selskaper lykkes, og hvor ligger de store utfordringene på veien fra gründer til børsnotert selskap, og videre til vinnere i et globalt marked?
 • Investeringscase og kredittrisiko – slik er sommerens internship for Nora og Brage

  Nora Lombnæs og Brage Bakken er årets summer interns. Dette skal de gjøre i løpet av oppholdet.
 • Interesse for undersøkelse om studenter og front finans

  Forening for finansfag ved Mette Lindbæk har vært i studio hos Marius Lorentzen i Økonominyhetene sammen med Irina Elvik Bårdsen og Brage Bakken. Irina var summer intern hos Folketrygdfondet i fjor, Brage er i år. Temaet var: Hvordan ser studentmassen som studerer finans ut om dagen, og er det noe håp for en utjevning på kvinnefronten?
 • Finansministeren på besøk

  - Veldig stas å få være vertskap for finansminister Trygve Slagsvold Vedum, sier administrerende direktør Kjetil Houg.
 • Høring i Stortinget om Statens pensjonsfond

  Styreleder Siri Teigum og adm. dir. Kjetil Houg representerte Folketrygdfondet på den årlige høringen i Stortinget om stortingsmeldingen om Statens pensjonsfond. Les innlegget deres her.
 • Nok er passe

  Folketrygdfondet ønsker at selskapene vi investerer i skal være solide og ha nok kapital, men overskytende kapital bør gå tilbake til investorene, skriver adm. dir. Kjetil Houg i en kronikk i Dagens Næringsliv.
 • Høye energipriser bidro positivt i urolig marked

  Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk en avkastning på -0,1 prosent i 1. kvartal 2022. Det tilsvarer -0,4 milliarder kroner. Kapitalen var 332,5 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet.
 • Ledig stilling: Advokat/jurist

  Vi har behov for å øke kapasiteten i avdeling for compliance og juridisk. Avdelingen arbeider tett opp mot alle avdelingene i Folketrygdfondet og våre investeringsaktiviteter. Som advokat/jurist i Folketrygdfondet får du anledning til å utvikle god kompetanse innen finans- og verdipapirrett, compliancearbeid og ulike problemstillinger knyttet til kapitalforvaltning.
 • Kjetil Houg gjester Eiendomspodden

  Hvordan har 11 milliarder blitt til 333 milliarder, og hva er forskjellen på å investere i eiendom og eiendomsaksjer? Nå kan du høre Folketrygdfondets adm. dir. Kjetil Houg i samtale med Øyvind Johan Dahl og Jon H. Dahlberg Årstad fra Newsec i Eiendomspodden.
 • Utfordringen med høye eierandeler vurderes på nytt

  Finansdepartementet sier i stortingsmeldingen om Statens pensjonsfond at utfordringen med Folketrygdfondets høye eierandeler i det norske aksjemarkedet skal vurderes på nytt.
 • Christina Stray ny styreleder i Finansanalytikerforeningen

  Direktør for juridisk og compliance i Folketrygdfondet, Christina Stray, er valgt til ny styreleder for Finansanalytikerforeningen. - Jeg gleder meg til å videreføre det gode arbeidet som skjer i foreningen, sier Stray.
 • Ledig stilling: HR-leder

  Vi søker en strategisk HR-leder som vil ha ansvar for vår medarbeider- og kompetanseutvikling og utvikling av HR-prosesser og arbeidsmetoder.
 • Fleksible strategier

  - Folketrygdfondet er en stor aktør i det norske markedet. Da kan det tidvis være utfordrende å omsette verdipapirer uten å påvirke markedsprisene. Derfor søker vi å ha fleksible strategier som utnytter synergier og gir oss handlefrihet med en slik stor portefølje, sier vår sjefstrateg Erlend Hellum.
 • Ansvarlig renteforvaltning høyt på agendaen

  - Ansvarlig renteforvaltning blir stadig viktigere. Før vi investerer, tar vi hensyn til miljø, samfunnsmessige forhold og selskapsstyring i vår kredittvurdering, sier Nadia Bendriss, porteføljeforvalter renter.
 • Folketrygdfondet 2021: Rekordår

  Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk et resultat på 41 milliarder kroner i 2021. Det er ny rekord. Avkastningen var 14,0 prosent. Kapitalen var 333 milliarder kroner ved utgangen av året.
Viser fra 1 til 15 av totalt 77 artikler