Meny

Ledelsen

 • Kjetil Houg

  administrerende direktør

  Kjetil Houg begynte som administrerende direktør i Folketrygdfondet 1. september 2018. Han har tidligere vært investeringsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, sjeføkonom i Alfred Berg/ABN AMRO Bank, sjeføkonom og forvalter i Folketrygdfondet og politisk rådgiver på Stortinget. Kjetil Houg er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo i 1993. Han har erfaring fra styrer, representantskap og valgkomiteer i flere større norske virksomheter.
 • Nils Bastiansen

  direktør aksjer

  Nils H. Bastiansen har arbeidet i Folketrygdfondet siden 1995. Han har tidligere jobbet som aksjemegler i Unibank Securities i København og i DnB Fonds i Oslo. Nils H. Bastiansen er utdannet handelsøkonom ved Handelsakademiet i Oslo og siviløkonom og Master of International Management fra Thunderbird School of Global Management, Arizona, USA. Han er også autorisert finansanalytiker med en Master of Business Administration i finans fra Norges Handelshøyskole i Bergen.
 • Jørgen Krog Sæbø

  direktør renter

  Jørgen Krog Sæbø startet nyutdannet i Folketrygdfondet i 2007. Han begynte som finansanalytiker for avdelingen Operasjoner og risikostyring før han senere gikk over til forvaltningen, først som porteføljeforvalter på renter og deretter som direktør for Treasury. Jørgen Krog Sæbø er utdannet master i økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole (2007), renteanalytiker fra Norske Finansanalytikeres Forening (2010), Autorisert Finansanalytiker fra Norges Handelshøyskole (2016), avansert kredittanalytiker fra Norges Handelshøyskole (2017), og MBA i finans fra Norges Handelshøyskole (2017).
 • Jørn Nilsen

  direktør operasjoner og IT

  Jørn Nilsen begynte i Folketrygdfondet i 1997. Han har tidligere arbeidet som førstekonsulent i Olje- og energidepartementet og som stipendiat ved Norges Handelshøyskole. Jørn Nilsen er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har høyere avdelingsstudium fra samme sted. Han er også autorisert finansanalytiker.
 • Jørn Terje Krekling

  direktør økonomi og risikostyring

  Jørn Terje Krekling begynte i Folketrygdfondet i 2003. Han har tidligere arbeidet som aksjeforvalter i Kredittkassen aktiv forvaltning og Nordeafondene. Jørn Terje Krekling er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, har en MBA fra Bond University og er autorisert porteføljeforvalter gjennom norske finansanalytikeres forening
 • Lisbeth Johansen Kvam

  direktør virksomhetsstyring

  Lisbeth Johansen Kvam begynte i Folketrygdfondet i 1996. Hun har tidligere arbeidet som rådgiver i Næringssekretariatet i Oslo Kommune og som revisor i Riksrevisjonen. Lisbeth Johansen Kvam er utdannet siviløkonom ved Handelshøgskolen i Bodø og autorisert porteføljeforvalter gjennom Norske Finansanalytikeres Forening. Hun har også studert reiselivsøkonomi ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, og har gjennomført masterprogrammet Samspill og ledelse ved Handelshøyskolen BI.
 • Christina Stray

  direktør compliance og juridisk

  Christina Stray startet i Folketrygdfondet 1. mai 2009. Hun kom fra stillingen som leder av Prospekt- og transaksjonsavdelingen ved Oslo Børs ASA. Hun har også arbeidet som advokat i juridisk avdeling ved Oslo Børs samt i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech. Christina Stray tok juridisk embetseksamen ved Universitetet i Oslo i 1992 og Master of Laws ved London School of Economics and Political Science fra 1993 til 1994.
 • Marika Burvald

  kommunikasjonsdirektør

  Marika Burvald begynte i Folketrygdfondet i 2015. Hun har tidligere vært kommunikasjonssjef i Rådgivende Ingeniørers Forening, Garanti-instituttet for eksportkreditt og NordForsk, samt førstekonsulent i Kunnskapsdepartementet. Marika Burvald er utdannet cand. philol. fra Universitetet i Oslo i 1999 og har studert makroøkonomi ved Handelshøyskolen BI.